Homloklebeny tréning, módszer a gyermek és felnőtt idegrendszer homloklebeny területének egyéb rendszerekkel való összeköttetéseinek aktiválására és fejlesztésére.

Agyunkat, ha nem edzzük (tanulással, munkával, gondolkodással) ugyanúgy, mint testünk bármely más részét; akkor pontosan ugyanúgy ellustul, ellanyhul, mint az izomzatunk.

A homloklebeny-tréning arra lett kifejlesztve, hogy segítsen kialakítani, kibontani azokat a képességeket, készségeket, amik elengedhetetlenek ahhoz, hogy a gyermekek (és felnőttek) az iskolai feladatokban (életben) megfelelően teljesítsenek.

Olyan strukturált gyakorlatokat végeztet, amelyekkel az agy teljesítőképességét, rendszerező képességét, sebességét jelentősen lehet javítani. A tréning során elsajátítható, hogy a figyelmet egyszerre több dolgon hatásosan rajta tudja tartani, vagy éppen a külső ingerek kizárásával egy dologra összpontosítani a gyakorló. A program során a mozgás, a beszéd és a gondolkodás kapcsolódik össze olyan gyakorlatok segítségével, amik a homloklebenyt intenzíven ingerlik és fejlesztik.

Pozitív hatással vannak a gondolkodási folyamatokra az idegrendszeri hálózat megerősítésére, és új kapcsolatok létrehozására. A homloklebeny az agy azon része, ami felelős, többek között, a gondolkodás, a tervezés, a problémamegoldás, a beszéd, az izomzat akaratlagos mozgatása, az érzelem és a személyiség bizonyos aspektusaiért, valamint a bejövő ingerek osztályozásáért.

A program hatására jelentősen javul a memória, a figyelem, és a mozgás összerendezettsége. Fejlődik az egyensúly és a testi-lelki rugalmasság. A gondolkodási folyamat összetettsége megnő, fokozódik a kreativitás. A gyakorló képessé válik gyorsabban, hatékonyabban változtatni és változni, igazodni a váratlan eseményekhez. Ez az idegrendszeri újrarendeződés segíthet abban, hogy a fent említett területek a lehető legharmonikusabban, optimálisan, nagy hatásfokkal működjenek, hozzásegítve az embert egy könnyebb, energetikusabb, sikeres élethez. A korhatár 6-99 év!


Amennyiben kérdése van a homloklebeny tréninggel kapcsolatban, keressen bizalommal!

A díjszabásról az Árak menüpont alatt tájékozódhat.

Naprakész információkért, újdonságokért látogasson el a Kincskereső facebook-oldalára!